Tisztelt Szerkesztőség! A Miskolc Lokálpatrióta Egyesület hagyományteremtő céllal, egy újfajta, játékos iskolakezdési akcióval szeretné öregbíteni a város hírnevét.
A 2011. szeptember 9.-én (pénteken) 11 órától elrajtoló I. iskolatáskás futóverseny elsődleges célja az élményszerzés, emellett azonban szeretnénk felhívni az egészséges életmódra nevelés fontosságára is a figyelmet.
Az iskolatáskás futóversenyen a gyerekeknek – mint az a verseny nevében is benne foglaltatik – iskolatáskával kell megtenniük a miskolci Népkertben kijelölt pályán egy illetve két kört. A táskát illetően semmilyen „műfaji” előírás nincs. Lehet kézi, vállra akasztható vagy hátitáska. Egy kikötés van: négy darab tankönyvet és 4 darab füzetet kell tartalmaznia az iskolatáskának. Négy kategóriában indítjuk a gyerekeket, a kategória győztese értelemszerűen az lesz, aki elsőként fut be a Miskolc Városi Sportcsarnok előtt felállított célba. A győztesek nem maguknak, hanem iskolájuknak nyernek olyan díjakat, amelyek a közösségi élményt szereznek az iskolába járó gyerekeknek. Szeretnénk, ha ezen felajánlások segítségével is jobban megismernék a diákok a város értékeit. (díjak többi közt: belépők a Miskolci Állatkertbe, a Sziráczki István emlékére megrendezett salakmotor versenyre, a Miskolci Jegesmedvék egyik mérkőzésére, Észak-Magyarország napilapnál-, Miskolc Televíziónál szerkesztőségi látogatás)
A versenyre szerdáig 6 általános iskola több, mint 80 diákja adta le a nevezést.

 

A játékos iskolakezdési akcióra ezúton szeretnénk meghívni a szerkesztőség munkatársait is. Szeretnénk, ha tudósításukkal hozzájárulnának a verseny sikerességéhez.

Tisztelettel:

Varga Zoltán
MLE elnökségi tag
+3670/4228694