Egyeztettek az országgyűlési képviselőkkel is. Állítólag nekik sem tetszik.

 

Elfogadhatatlannak tartják a TVK szakszervezetei és a társaság üzemi tanácsa a Munka törvénykönyvének új változatát. Az erről szóló írásos véleményüket át is adták a térség országgyűlési képviselőjének, a fideszes dr. Mengyi Rolandnak, illetve Kovács Tibor (MSZP) és Balla Gergő (Jobbik) listás képviselőnek.

Mint az a Kovács József üzemi tanácsi elnök, Varga Mihály PKDSZ elnök, Veres Ferenc VÉSZ elnök és Lengyel József MFSZ elnökségi tag által jegyzett közleményből kiderül, a törvény tervezetéről három nap leforgása alatt konzultáltak a három képviselővel, majd összeállították írásos véleményüket.

„A találkozókon az országgyűlési képviselők kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy a kiszivárgott tervezet ebben a formában nem fogadható el, mivel ez a tervezet csorbítja a munkavállalók egyéni jogait, valamint a kereseteket és a juttatásokat jelentősen lecsökkenti. A kollektív jogokat pedig szinte teljesen elveszi.

Ígéretet tettek arra [a képviselők], hogy továbbítják pártjukhoz, frakciójukhoz az átadott véleményt. Támogatják a szakszervezetek azon kérését, hogy a tervezetről és a szakszervezeti konföderációk által leadott javaslatokról háromoldalú érdemi egyeztető tárgyalások induljanak el a kormány, a munkaadók és a munkavállalók képviselői között.

Az országgyűlési képviselők és az érdekvédők között megállapodás született arról, hogy a jövőben rendszeressé teszik a találkozóikat. Így negyedévente, illetve szükség szerint találkoznak és folyamatosan egyeztetnek az állampolgárokat, munkavállalókat érintő témákban” – áll a közleményben-írja az eszakonline.hu