Blikk. Az elkövető hozzátartozói az eszakhirnok.hu-nak elmondták: a rendőrség bizonyítékai eddig nagyon gyenge lábakon állnak

Miskolc – Akárcsak Jószomszédi iszony című filmben! A gyanú szerint 86 éves szomszédasszonyát a jól szituált masszőrnő,
A nem mindennapi történet mögött egy hosszú ideje húzódó háborúskodás állhat. A idős asszony, Rózsika néni, egy belvárosi lakóházban élt, amely épület másik oldalát irodák bérelték.

 

Az eddigi bizonyítékok szerint Márta (50) ölhette meg Rózsika nénit (+86), miután összevesztek
Állítólag ez volt a konfliktus örökös forrása. Úgy tudjuk, az idős hölgy többeket is „üldözött”, volt olyan irodatulajdonos, akit tojással dobált meg, mert csapkodta az ajtót, de volt, akivel perlekedett mert a postaládáját nem tudta megközelíteni a postás a reklámtáblája miatt. Az, hogy mi volt a gyilkosság közvetlen kiváltó oka még nem derült ki, ugyanis a ház szépségszalonjában dolgozó masszőrnő mindent tagadott és vallomást sem tett.

Egy biztos, szeptember elsején kora hajnalban egy ragasztószalaggal átkötött fekete nejlonzsákban, a folyosón, a kukák közelében találta meg az egyik ott lakó Rózsika néni holttestét. Napokkal később vették őrizetbe a házban dolgozó Mártát, akinek állítólag már korábban is volt konfliktusa a nővel.

 

– A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövető szóváltást követően, felfokozott érzelmi, indulati állapotban végzett áldozatával – fogalmaztak hivatalosan a Borsod Abaúj- Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán. A rendőrség napokig helyszínelt a lakásban, s mivel az asszonytól nem vittek el semmit, azt gyanították személyes okok állhatnak a gyilkosság mögött.

Ekkor kerültek képbe az ott lakók és dolgozók.
Úgy tudjuk, Rózsika nénit zsineggel fojtotta meg gyilkosa, feltehetően a lakásában, majd a gondosan becsomagolt holttesttől meg akart szabadulni, de nem jutott vele messzire. Így a folyosón hagyta a tetemet.

Mártát – aki állítólag összeomlott a gyanúsítás hallatán – kedden délután tartóztatták le. Az elkövető hozzátartozói az eszakhirnok.hu-nak elmondták: a rendőrség bizonyítékai eddig nagyon gyenge lábakon állnak-írja a blikk.hu
Cs. K.