Rend és a fegyelem. Három nap alatt 286.000 forintot keresett  Miskolc

A belvárosi védett övezetbe behajtó autósokat ellenőrizték Miskolcon.

 A Miskolci Polgármesteri Hivatal Közterület -felügyeleti és Rendészeti osztálya 2011. augusztus 31- szeptember 02. közötti időszakban hermetikusan lezárta Miskolc belvárosát és minden, védett övezetbe behajtó autóst megállítottak. A három nap alatt 455 autót ellenőriztek a Városház térnél, a Déryné, a Széchenyi és a Kazinczy utcáknál. 60 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, melynek összege 286.000 forint és 7 esetben tettek feljelentést.

(A helyszíni bírság – ha 30 napon belül befizetik- 3-20 ezer forintig terjedhet. Amennyiben nem fogadja el az ügyfél a bírságolás tényét, vagy elhajt, akkor szabálysértési eljárás indul ellene. Ennek a maximális összege 50 ezer forint lehet.)

Az összehangolt, három napos akcióban 19 közterület-felügyelő vett részt.
Elsődleges cél a vonatkozó rendelet betartatása volt, védett övezetbe ugyanis csak engedéllyel vagy mozgáskorlátozott igazolvánnyal lehet behajtani. A gépjármű tulajdonosok többsége az engedélyben meghatározott behajtási időtartamot figyelmen kívül hagyták, vagy díszburkolaton hagyták autóikat. A közterület-felügyelők a mozgáskorlátozott igazolványok jogszerű használatát is ellenőrizték.
Ezen a kiemelt akción kívül a felügyelők minden nap ellenőrzik a belvárosba behajtó autósokat. A Miskolci Polgármesteri Hivatal feltett szándéka a rend és a fegyelem betartatása, így ilyen nagy létszámú, összehangolt ellenőrzésre folyamatosan számíthatnak az autósok.