Az MVK Zrt. Projekt Igazgatósága ismételten felhívja a közúton közlekedő autósok és kerékpárosok figyelmét, hogy az Újgyőri főtéren fokozott körültekintéssel közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett KRESZ táblákat.

A főtér végleges forgalmi rendje az Első és Harmadik utca átépítésének befejezése után, várhatóan október elején lép életbe. Addig is, a Győri kapu felöl érkezve a szélső sávon behajtva az első kijáraton tudnak kihaladni a járművek Diósgyőr irányába, tehát egy sávon, mint tették azt az Újgyőri főtér régi forgalmi rendje szerint, a belső sávból a körforgalom többi kijáratának használatára van lehetőség.

Szeptember 1-től, mióta újra járnak a villamosok a Tiszai pályaudvar és a Diósgyőri Gimnázium, illetve a Vasgyár között, tapasztalható, hogy Diósgyőrből a belváros irányába közlekedők a villamos síneken közlekednek, ami szabálytalan és fokozottan balesetveszélyes!

Diósgyőr irányából az Andrássy útról közvetlenül nem lehet behajtani az Újgyőri főtéren a körforgalomba! Helyette a Diósgyőrből a belváros felé közlekedőknek az alábbi útvonalat kell igénybe venni, mint azt a CENTRUM feliratú táblák is jelzik: Andrássy út- Harmadik utca- Alsó Szinva utca –Vasgyári út- Kiss Ernő út vagy az Újgyőri főtér körforgalmán keresztül, a Győri kapu felé. Ugyanakkor az Újgyőri piac felől a benzinkút, valamint a Maros utca a megszokott útvonalon továbbra is elérhető.

A Vasgyár irányából, a Harmadik utca – Fürdő utca felől érkezők számára a legfontosabb változás, hogy közvetlenül nem lehet kihajtani a Harmadik utcáról az Andrássy útra, mivel az a szakasz, a Vasgyár irányába egyirányú lett. Így az Alsó Szinva út-Vasgyári út- Újgyőri főtér körforgalom útvonal használható.

A közúton közlekedők számára javasoljuk megtekinteni a www.zoldnyil.hu honlapon található szimulációs kisfilmet az Újgyőri főtér végleges kialakításáról és annak forgalmi rendjéről. Link: http://www.zoldnyil.hu/videok/184-ujgyori-foter-szimulacio.html