A rendőrség egy 50 éves, büntetett előéletű, felsőzsolcai nőt gyanúsít a közelmúltban egy miskolci lépcsőházban holtan talált 86 éves néni megölésével. A rendőrség előterjesztése alapján a bíróság a mai napon elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, aki több hónapja személyes ismeretségben volt az áldozattal.

Szeptember 01-jén reggel, állampolgári bejelentés alapján egy Miskolc belvárosi lépcsőházban találtak rá a nyomozók az idős néni holttestére.
Az ügyben nagy erőkkel bevezetett rendőri intézkedések eredményeként – az elvégzett széleskörű adatgyűjtés és lefolytatott helyszíni szemle adatai alapján – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szeptember 03-án bűnügyi őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves felsőzsolcai lakost.

A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövető előzetes szóváltást követően, felfokozott érzelmi, indulati állapotba kerülve végzett áldozatával.

Az idős néni halálához kötődően napvilágot látott különböző alaptalan híresztelésekkel ellentétben az elvégzett adatgyűjtés eredményeként megállapításra került, hogy az érintett házban nem folyt prostitúciós tevékenység, és ezzel kapcsolatban sem az elhalt idős néni, sem pedig más személy nem fordult a rendőrséghez egyetlen alkalommal sem.

A nyomozás adatai szerint megállapítható, hogy az idős néni érzelmi, indulati cselekmény áldozata lett. Olyan körülmény, amely arra utalna, hogy őt bárki is zaklatta volna a nyomozás során nem merült fel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség előterjesztése alapján, ügyészi indítványra a gyanúsítottat a mai napon a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.