Miskolcon kezdte. Tovább vezetheti a Fidesz nőtagozatát Pelczné dr. Gáll Ildikó

A Fidesz Női Tagozatának országos tagozati közgyűlésen a jelenlévők egyhangúlag megerősítették elnöki pozíciójában Pelczné dr. Gáll Ildikót (középen archív fotó), a Fidesz alelnökét, Európai Parlament néppárti képviselőt pénteken – tájékoztatott közleményében a képviselőnő kommunikációs tanácsadója.

Pelczné dr. Gáll Ildikó közéleti pályafutását a miskolci közéletben kezdte, a Fidesz-közeli Összefogás Miskolcért Egyesületben, melynek alelnöke volt. 2003-ban, a Fidesz szervezeti átalakulása során lépett be a pártba. 2005-ben a párt országos alelnökévé választották, 2007-ben megerősítették posztján. Ugyanebben az évben a párt nőtagozatának elnöki pozícióját is elfoglalta.

A 2006-os országgyűlési választáson pártja Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listájáról szerzett mandátumot (a 2. számú egyéni választókerületben, Miskolcon a második helyen végzett a szocialista dr. Simon Gábor mögött). A Fidesz-frakció helyettes vezetőjévé választották.

2009-ben az Országgyűlés egyik alelnöke lett, miután elődjét, Áder Jánost, az Európai Parlament képviselőjévé választották. Tisztségét 2010-ig, az új Országgyűlés megalakulásáig viselte. Ezen a választáson is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi listáról szerzett mandátumot. Az új országgyűlésben (az előzőhöz hasonlóan) az európai ügyek bizottsága tagja lett. Miután a hazatérő Schmitt Pál lemondott európai parlamenti mandátumáról, a Fidesz jelölése alapján ő került ki Brüsszelbe.P1480579_640x427