Miskolci Jobbik. Csak egy gombnyomás

Miskolc közbiztonságának javítását sürgette a borsodi megyeszékhely Fidesz-KDNP vezette önkormányzatától és a rendőrségtől Szegedi Márton, a Jobbik városi elnöke, önkormányzati frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján, amelyet annak a háznak a közelében tartott, amelyben csütörtökön egy 86 éves nő zsákba csomagolt holttestét találták meg. A rendőrség emberölés bűntette miatt nyomoz.

Szegedi Márton Magyarország számos olyan települését – Solt, Tápióbicske, Máriapócs, Monor, Szatymaz, Dombóvár, Kovácsvágás – sorolta fel, ahol az utóbbi hónapokban erőszakos bűncselekmények történtek.

Fogalmazása szerint a sorban most Miskolc következik, ahol a megyei rendőr-főkapitányság épületétől alig ötszáz méternyire, jószerivel a belvárosban megöltek egy idős nőt.P1290805_640x480

Mint mondta, ezek azok a települések, ahol „ártatlan, idős, nyugdíjas embereket aljas módon meggyilkoltak”.
A közbiztonság Miskolcon kritikán alulivá vált – hangoztatta a jobbikos politikus, megjegyezve: azt követelik a rendőrségtől, hogy „azonnal” nyomozzák ki a tettes vagy tettesek személyét.

Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta: a Fidesz-KDNP vezette Miskolcnak nincs közbiztonsági koncepciója.

A Jobbik szorgalmazza, hogy a város vezetése építsen ki egy olyan távfelügyeleti rendszert, amelynek révén az egyedül élő idős emberek egy gombnyomással riaszthatják a rendőrséget.P1290780_640x480