Miskolc városa történetének egyik legnehezebb gazdasági időszakát éli. A devizaválság és a megszorítások miatt újabb munkahelyek, újabb egzisztenciák kerülnek veszélybe. Ennek ellenére a város szocialista képviselői rendszeresen elmulasztják látogatni a jobbikos Szegedi Márton vezette Pénzügyi Bizottság ülését. A tiszteletdíjat természetesen nem felejtik el felvenni.

Legutóbbi ülésén a Pénzügyi Bizottság olyan, a miskolciak szempontjából húsba vágó kérdésekről tárgyalt volna, mint a Fidesz által megszavazott kétmilliárdos zárolás, s az annak folyamányaként várható elbocsátások. A szocialista képviselők azonban megannyi ülés után ezt is ellógták, így a testület határozatképtelennek bizonyult.

Szegedi Márton a Jobbik miskolci elnök-frakcióvezetője a bizottság elnökeként portálunknak elmondta, elfogadhatatlan az a közöny, amit a szocialisták a miskolciakkal szemben tanúsítanak azzal, hogy nem vesznek részt a testület munkájában. „Az pedig a pofátlanság netovábbja, hogy ezért még pénzt is kapnak” – hangsúlyozta az elnök.

„A Miskolc Holding igazgatói, és a Polgármesteri Hivatal Főosztályvezetői már megszokták, hogy egészen más munkamorált követelek meg, mint a Pénzügyi Bizottság előző vezetése.”-mondta Szegedi hozzátéve, „nálam alapvető elvárás, hogy a napirendi pont előterjesztője, legyen az Rendőrfőkapitány, vagy Holding vezérigazgató jelenjen meg az ülésen, és válaszoljon a felmerülő kérdésekre. Ugyanezt elvárom minden képviselőtől, főleg akkor, amikor azon kell dolgoznunk, hogy Miskolc kilábaljon abból a gazdasági válságból, amit épp a dolgozni nem akaró szocialisták idéztek elő.”

Ezt követően Szegedi Márton felszólította Miskolc fideszes polgármesterét, hogy álljon végre a sarkára, s vonja meg visszamenőlegesen is a szocialisták tiszteletdíját. „Aki nem dolgozik, ne is egyék”- szögezte le a bizottsági elnök.

Jakab Péter a Jobbik önkormányzati képviselője újságírói kérdésre válaszolva elmondta, elfogadhatatlan az a politikusokkal szemben megnyilvánuló pozitív diszkrimináció, amely az ülésen való igazolatlan hiányzást csak némi aprópénzzel bünteti. „Valószínűleg nincs Miskolcon még egy olyan munkahely, ahol ennyivel megúszná a dolgozó, hát ne úszhassa meg a politikus se.” – jelentette ki Jakab, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a Jobbik csak Szegedi Mártont delegálhatta a Pénzügyi Bizottságba, mégis a város helyzetére való tekintettel a Jobbik frakció valamennyi képviselője részt vesz az üléseken, hogy társadalmi munkában segítsék a válságból való kilábalást. „Jelzés értékű, hogy a szocialistáknak ez pénzért sem megy.” – zárta gondolatait a radikális politikus.

barikad.hu