Hat villamost is gyártó társaság nyújtott be ajánlatott a miskolci villamostenderre a július 8-i határidőig, a gyártóról döntést ma hoz zárt ülésen a borsodi megyeszékhely önkormányzata.

A miskolci önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. 31 új villamos és a hozzájuk kapcsolódó áruk és szolgáltatások szállítására írt ki közbeszerzési pályázatot immár negyedszer. A dokumentációit tíz társaság vásárolta meg, és hatan nyújtottak be pályázatot.

Az értékelés után ma rendkívüli zárt ülésen döntenek a miskolci önkormányzati képviselők, és amennyiben a vesztes ajánlattevők nem fordulnak jogorvoslati kérelemmel a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, hamarosan megköthető a szerződés.

A villamos-beszerzésre eddig kiírt három tender azért volt sikertelen, mert valamely cég a Közbeszerzési Döntőbizottságnál megtámadta azt. A legutóbbi kiírásra négy társaság adott be ajánlatot.

Miskolcon zömmel uniós forrásból, mintegy 40 milliárd forintból fejlesztik a villamosközlekedést, megújítják és meghosszabbítják a pályát, valamint új járműveket vásárolnak.