Első alkalommal rendezik meg a Főemlősök az állatkertekben elnevezésű, állatgondozói szakterülettel foglalkozó országos találkozót a hazai állatkertek részvételével a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

 A Magyar Állatkertek Szövetsége (MÁSZ) szakmai összejövetelek formájában rendszeresen lehetőséget biztosít az eszmecserére és a szakmai fejlődésre a tizenegy hazai állatgyűjtemény vezetői és dolgozói számára. Kifejezetten egy állatcsoport állatkertészeti kérdéseiről szóló és elsősorban állatgondozók számára szervezett találkozóra azonban most először kerül sor – tájékoztatta a miskolci állatkert az MTI-t.

A csütörtökön kezdődő háromnapos rendezvényen lehetőség nyílik a közös gondolkodásra a főemlősök tartásának, bemutatásának, védelmi programjainak, a kölykök felnevelésének sajátosságairól, a résztvevők megismerkedhetnek a társintézmények majomtartásának nehézségeivel és szépségeivel, ötletekkel gazdagodhatnak az állatok jóléte, tartása-bemutatása vagy épp tréningezése terén.

A konferencia a miskolci állatkert szervezésében, az intézményt üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft.-nek és a Magyar Állatkertek Szövetségének támogatásával valósul meg.