Még mindig ideiglenes helyén , a Borsod megyei kórház egyik iskolaépületében kezdi meg a tanévet a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola – írta szerdai számában az Észak-Magyarország.

 A felújított Zenepalotába már januárban visszaköltözött a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Intézete, a másik korábbi „lakó”, a miskolci önkormányzat fenntartásában lévő Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola azonban még nem.

Lenkey Csaba, a szakközépiskola igazgatója a lapnak azt mondta: jó úton haladnak a PPP-programban épült és megújult épületek felülvizsgálatai, ha a miskolci Zenepalota is sorra kerül, akkor költözhetnek.

A visszaköltözést az is nehezíti, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium tervbe vette a PPP-programban épült és megújult épületek felülvizsgálatát, vagyis azt: kivásárolják az így épült ingatlanokat, hogy ne kelljen 20 évig fizetnie az államnak a magas törlesztő részleteket. Amíg erről nincs döntés, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola visszaköltözése is várat magára – olvasható a lapban.

Széll Gábor, a Miskolci Egyetem gazdasági főigazgatója úgy fogalmazott: a PPP-programok felülvizsgálata zajlik, ezen belül a Zenepalotáé is folyamatban van.