Az Avasi lakótelepen, a szabadban a fák alatt él egy nyolc hónapos terhes asszony

Ötödik gyerekét várja, de nem nevelheti fel? 20 ezres kölcsön tette őket földönfutóvá

 

Uzsorások elől menekültek, a házukat elvesztették, most munka nélkül, hajléktalanul, bokrok alatt lakik egy házaspár Miskolcon. Az asszony nyolc hónapos terhes. A házaspárnak már van négy gyereke, ők nevelőszülőknél vannak. Ha a család nem tudja megoldani egy hónapon belül a lakhatását, az újszülöttet is elveszik tőlük.

A család egy szabolcsi faluból menekült az uzsorások elől. Húszezer forintot kértek kölcsön, a dupláját adták vissza. De a hitelezőiknek ez nem volt elég, végül a teljes jövedelmüket elvették. Amikor feljelentették őket, rájuk támadtak.

Miskolcon a családsegítő központban próbálnak segítséget kérni. Nem könnyű, mert ragaszkodnak egymáshoz, szeretnének együtt élni.

„Abban tudunk segíteni, hogy ha a teljes családot nem is, olyan megoldást találjunk, ahol az anya a gyerekkel biztonságosan elhelyezhető” – mondta Gúr Péter Attila, a Miskolci Családsegítő Központ általános igazgató-helyettese.

A várólista hosszú, ezért erre heteket kell várni.

A házaspár szeretné visszakapni a gyerekeit, ehhez azonban állandó lakhatás kellene, és az, hogy legalább a férfinak legyen munkahelye.P1280485_640x480P1280525_640x480