Lehet, hogy nem kapnak enni a miskolci iskolákban és óvodákban a gyerekek ősszel. Ha így lesz, ismét vezető anyag lesz a város az RTL esti híradójában.
Az időzített bomba máris ketyeg, mert közel fél milliárd forint lejárt tartozása van a miskolci önkormányzatnak az élelmiszer-beszállítók felé. Még a szocialista kurzusban kötöttek vitatatható tartalmú szerződéseket a városházán élelmiszerek szállítására különböző termékcsoportokban, különböző cégekkel. (Az ügyekben jelenleg is perek folynak. Az egyik lemaradt szállító, az ismert miskolci vállalkozó, Barna György azért perel, mert szerinte olyan hosszú fizetési határidőket állapított meg a város, ami jogszabályellenes.) De a 100, vagy akár 150! napos határidőket sem  tartja azonban a város, ami komoly veszteségeket okoz a beszállítóknak, akik közül van, aki csődközeli helyzetbe került emiatt.
Közösen sem mernek fellépni, mert akkor rájuk süthetik, hogy kartelleznek, és nem merik felszámolással sem fenyegetni az önkormányzatot, mert félnek a következményektől. A cégek egy része jobb megoldás nem lévén, bankok beiktatásával faktoráltatja a követelését, ami viszont azonnali 10 százalékos bukás.
Az egyik vállalkozó szerint azért sem fair a városháza magatartása, mert a térítési díjakat beszedi a gyerekektől (ami a teljes étkezési költségek fele lehet), és azt ahelyett, hogy továbbadná, saját céljaira fordítja.
Dobos Tímea, a városháza sajtóreferense lapunknak későbbre ígért részletesebb tájékoztatást, de addig is azt üzente, az önkormányzat fizetni fog.