5 jel, ami azt bizonyítja: ki kell dobni régi melltartóinkat

A jó szemű szakember azonban apró jelekből azonnal megmondja, hol van a hiba. Íme az öt leggyakoribb női tévedés, amit a melltartók világában  véteni lehet. Kis korrigálás után új világ nyílik meg, ahol karcsúbbak, fiatalabbak és feszesebb mellűek lehetünk. Aki egyszer megtapasztalta, milyen a tökéletes darab, keserűen megbánja, hogy nem próbálta ki a lehetőségeit már sokkal hamarabb! Tapasztalatból beszélek – amit ugyanis most hordok, fényévekkel jobb és passzentosabb, mint minden más a fehérneműs fiókomban.

1. Hátul felcsúszik a pánt
Ez a leggyakoribb hiba, ami azt jelzi, hogy túl nagy méretet hordunk. Miért is tennénk ilyet? Hát, mert van az emberben egy olyan tévképzet, hogy a melltartónak kényelmesen bőnek kell lennie. Így aztán olyat veszünk, ami kicsit sem szorít. Pedig a tökéletes melltartó körben mindenütt ugyanolyan magasságban van, nem szalad fel az ember hátára és igen, egy picit szűk. Nem kell ettől megijedni, ennek ilyennek kell lennie, akkor tart majd jól és lesz szép, egységes az ember sziluettje. Persze idővel a tökéletes méretű melltartók is kitágulnak kissé, hogy ez minél később következzen be, a próbafülkében mindig a legszélső kapcsot kell bekapcsolni, hogyha enged az anyag, legyen hová behúzni.

2. Vörös csíkot hagy a vállon
Ez főleg akkor fordul elő, ha az embernek nagyobb keblei vannak, mert ilyenkor a súly nagy része a vállpántokra nehezedik. C kosár felett ezért el kell felejteni a vékonyka kis pántokat, inkább a szélesebbet kell keresni, ami segít a súly elosztásában. De érdemes megnézni azt is, nem lenne-e kényelmesebb egy nagyobb kosárméret, de néha furcsa módon a kisebb körméret is segít.

3. Kettévágja a melleket
A „négy mell szindróma” akkor fordulhat elő, ha az ember a kelleténél kisebb kosárméretet hord, így a napi mozgás során a mell egyszerűen kicsúszik a melltartóból. A végeredmény bizarr: fele kinn, fele benn, középen meg elszorítja a melltartó széle. Nem érdemes a mell állandó visszagyömöszölésével foglalkozni, okosabb beruházni egy nagyobb kosarú melltartóra.

4. Két mell között nem érintkezik a testtel
A tökéletes melltartó pontosan a testre fekszik elől is, hátul is. Nem lehet semmiféle hézag az alsó pánt és a bőr között. Ha ez nem így van, és 2-3 ujja simán befér elől a pánt alá, illetve ha a melltartó annyira összeszorítja a kebleket, hogy emiatt eláll a testtől, akkor annak csak egy oka lehet: túl kicsit a kosárméret!

5. Bököd a drót
Sokan azért nem kedvelik a dróttal merevített melltartókat, mert az beleszúr a mellükbe. Pedig a drótmerevítő igazán szép mellformát csinál, és teljesen veszélytelen. Ha mégis kényelmetlen, akkor a probléma a következő: túl kicsi kosárméretet választottunk. A megfelelő méretnél ugyanis csak körbeveszi és megemeli a mellet.

http://life-style.hu/