Lamperth-Lendvai-Gyurcsány szerelmi háromszög állhat az MSZP belviszályai hátterében, az eldurvult kongresszusról újabb hangfelvétel szivárgott ki.

Miután Mesterházy Attila ledarálta a Gyurcsány Ferenc által átadott, az őszödi beszéd gyanúsítottjait tartalmazó listát, újabb hanganyagot hoztak nyilvánosságra. A szalag egy intim, érzelmekről fűtött vitát tartalmaz, ahol Gyurcsány Ferenc azzal vádolja „Mónit és Ildit”, hogy nekik csak a teste kellett, és akkortól változtak tüzelő elnökségi tagokká, amikor meglátták futónadrágjában bekocogni parlamenti dolgozószobájába.

„Móni, emlékszel, amikor egyszer éjjel háromkor felhívtál azzal, hogy most jött meg az Avon-parfüm, amit rendeltem és feltétlenül menjek fel hozzád, mert reggelig el kell számolnod, különben nem írják jóvá a bónusz pontjaidat?”- zihálta Gyurcsány a felvételen. – „…és amikor felmentem, Bolgár György verseket olvastál és a Varia bútorhoz szorítottál a nappaliban, mert azt akartad, hogy érezzem a szívverésed.”

Lendvai, akit az elemzők Ildivel azonosítanak, egyelőre nem erősítette meg, hogy valóban ő lenne a másik vetélytárs, de a volt miniszterelnök róla is megemlékezett. „Ildi, visszaéltél azzal, hogy hasonlítottál Katusra, és anyáskodva közelítettél felém, emlékszem, amikor egyszer kivetted a kezemből a Playboy-t és kihúztad a csúnya szavakat, a mellekre pedig szigetelő szalagot ragasztottál. Mindig is cenzor maradtál a lelked mélyén, akkor is, amikor forrt a véred.”

Informátoraink szerint Gyurcsány Baja Ferenc frizurájára is pikírt megjegyzést tett és Mesterházy Attilát egykori arcszőrzete miatt pinaszőr D’Artagnannak csúfolta. A legkínosabb pillanatban, amikor Zuschlag Jánosról azt mondta, hogy ő legalább nem állította, hogy Hófehérke volt a hét törpe között, ha úgy is élt, kikapcsolták mikrofonját.