Szanyi szerint Gyurcsány szivárogtatta ki az őszödi beszédet

Szanyi Tibor, az MSZP politikusa egy Facebook -bejegyzésében azt írta Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéről: „ezt a beszédet maga a szónok és közvetlen munkatársai közös döntéssel adták át a sajtónak és másoknak.

A Bors megkeresésére a politikus azt mondta, hogy nincsen rá bizonyítéka, de az elmúlt években információmorzsákból összeállt neki a kép. Azt is hozzátette, hogy maga Gyurcsány sem tagadta sohasem.

Szanyi Tibor azt állította, hogy amikor elhangzott a beszéd, sokan értettek egyet vele, de nem mertek mögé állni, mert féltették pozíciójukat. Ezért gondolja azt, hogy Gyurcsány és köre azt a megoldást választotta, hogy felrázza a pártot. Azonban túl sokat vártak vele, mert közben a Fidesz kezébe került a felvétel, akik máshogy akarták felhasználni, az önkormányzati kampányban vették volna elő.

 

Gyurcsány ezért előremenekült és kiszivárogtatták az anyagot, ami azonban visszafelé sült el. Azt nem árulta el Szanyi, hogy kiket ért Gyurcsány közvetlen munkatársain. A Bors megkeresett több, az akkori miniszterelnökhöz közel álló politikust, de senkit nem tudtak elérni.