Megvertek Kaposváron a megyei bíróság épülete előtt csütörtökön délután egy tanút. A tavaly februári, kéthelyi rablás vádlottjainak – akik késsel megfenyegették és megkötözték áldozatukat, majd közel hárommillió forint értékben különféle értékeket vittek magukkal – tárgyalása után a hozzátartozók rátámadtak egy az ügyben érintett fiatal nőre. A vádlottak rokonai megverték és összerugdosták áldozatukat, majd a rendőrök érkezésekor megpróbáltak elmenekülni a helyszínről. A hatóság emberei a környéken több vélelmezett elkövetőt előállítottak, a fiatal nőt pedig mentő szállította a kórházba.

Szirénázó rendőrautók özönlötték el a Bajcsy-Zsilinszky utca környékét. A környékbeliek legalább tíz autót számoltak össze, a mentőszolgálat egy járművet küldött a helyszínre.
– Nem volt esélye a menekülésre senkinek – így egy megszeppent gyalogos. – Lezárták a környéket, a járőrök hamar rendet raktak.
Egy nő az ordítozásra figyelt fel. Azt mondta: a környéken ez meglehetősen gyakori. A bírósági tárgyalásra váró családok gyakran szapulják egymást, néha összekapnak.
Rendőrök gyűrűjében egy népesebb csoport a tanítóképző főiskola közelében lévő háznál várakozott. A nők és férfiak a rendteremtést követő percekben szabadon távoztak. Látszott, hogy az esemény helyszínétől minél távolabb próbálták őket tartani. A megtámadott nőt a kórházba vitték, s könnyebb sérüléseket szenvedett.
A tanú barátnőjét verték meg
Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: egy tárgyaláson megjelent tanú barátnőjét – miután kijött a bíróság épületéből – többen közrefogták és bántalmazták. A rendőrség nagy erőkkel kivonult a helyszínre, és megszüntette a „verekedést”.
(Sonline nyomán)