Bajban van Liptai Claudia! A rendőrség ugyanis vádemelést javasol a tévés műsorvezető ellen közokirat-hamisítás miatt – tudta meg a Blikk. Emlékeznek még a szőke démon parkolási botrányára, amikor április közepén elhunyt  édesanyja rokkantkártyájával élt vissza? A nagy port felvert ügyet kedden zárta le a rendőrség; javasolták az ügyészségnek, hogy emeljen vádat a műsorvezető ellen. Pedig a hírek szerint Liptai foggal-körömmel védekezett a rendőrségen.

Hiába mondta a műsorvezető, hogy véletlenül esett a kártya a műszerfalra

Az esetet úgy próbálta beállítani, mintha véletlen „baleset” történt volna. A színésznő azt állította, vett aznap parkolójegyet, de azt nem tudta bemutatni. A rokkantkártya pedig – állítása szerint – úgy került a műszerfalra, hogy amikor becsapta a Toyota RAV4-es ajtaját, az kiesett a napellenzőből egyenesen a műszerfalra. A Blikk még bizonyítási kísérletet is végzett, azonban számtalan próbálkozás ellenére sem esett a kártya oda, ahova Liptai mondta. Úgy tűnik, a rendőrök sem hittek a műsorvezető védekezésének, ugyanis nem szüntették meg ellene a nyomozást.

– A BRFK a közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást lezárta, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldte meg – közölték szűkszavúan a rendőrségen.
A műsorvezető autóján jogosulatlanul volt kint elhunyt édesanyja kártyája

Mint megírtuk, Liptai április közepén bukott le, amikor a budapesti Centrál Színház előtt parkolt. Balszerencséjére egy szemfüles fotós lefényképezte terepjáróját, amelynek műszerfalán jól látható volt egy ingyenes parkolásra jogosító rokkantigazolvány. A Blikk cikke és a fotók a BRFK vezetésének figyelmét is felkeltették, és nyomozás kezdődött. Sőt egy egész hadjárat indult a rokkantkártyákkal ügyeskedőkkel szemben.

 

– Ez persze nagyon ritka. A rokkantkártyákkal való visszaélésnek szerintem csekély a társadalomra való veszélyessége. Nagy valószínűséggel pénzbírságot fog kapni – tette hozzá az