Mindent árult, ami hamis, az a kazincbarcikai nő, akit a napokban fogtak meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Borsod megyei Hídvégardón.

A 44 éves női szabótól több, mint százezer forintnyi ruhát és lábbelit valamint mintegy másfél millió forint értékű, összesen 724 darab hamisított DVD-t és CD-t foglaltak le. A nő ellen szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indult eljárás.

A nő éppen Hídvégardó egyik utcájában egy mobil árusítóhelyre pakolta ki portékáját, amikor igazoltatták őt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának pénzügyőrei. A 44 éves kazincbarcikai asszonynak számlái nem voltak az árukról, de még vállalkozása sincs. Ráadásul a nála talált termékek mindegyike hamis volt.

Összesen 420 darab, hamis márkajelzéssel ellátott pólót, szabadidő ruhát, cipőt és papucsot foglaltak le tőle. Emellett lefoglaltak több, mint 700 hamisított DVD-t és CD-t is. Ezek között több népszerű televíziós tehetségkutatón szereplő énekes lemeze is megtalálható volt. A pénzügyőrök szerint a lefoglalt termékek összértéke csaknem 2 millió forint. Az asszony ellen szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indult eljárás.