A harmadik szakaszához érkeztek a kerékpárforgalmi-nyomvonal munkái. A napokban a városháza előtt fektetik le azokat a sárga köveket, melyek a hivatal előtt elhaladó utat jelölik egy biciklit formázva.

A folyamatos kerékpárút-hálózat a Tiszai pályaudvartól az ózdi vasútvonal alatt vezető aluljáróig, és a Szinva déli partján fut. Ezután a kisforgalmú Hadirokkantak útján vezet tovább a Szinvapark mélygarázsa előtti körforgalomig, majd a Király utca keresztezése után gyalogos- kerékpáros övezetben halad át a lakótelep terén. A Corvin utca keresztezését követően az Arany János utcában folytatódik. A Szinva-terasztól az Erzsébet térig tartó szakasz az IVS keretében gyakorlatilag már elkészült, de sor fog kerülni néhány módosításra. Az Erzsébet teret követően a nyomvonal a Szent István térre, onnan a Városház térre vezet, majd a Dózsa György utcán át éri el a Vologda utat.

A pályázat terveinek és beadásának feltétele volt az is, hogy a kerékpározók között eddig kisebb részarányt képező „hivatásforgalom” területén jelentős fejlődés álljon be. Ez azt jelenti, hogy a kerékpárút nyomvonala érinti Miskolc legfontosabb közintézményeit, oktatási, kulturális és sport, valamint üzemi intézményeit, összesen 24-et. A belvárosban és környékén a Herman Ottó Múzeumot, a Generali Arénát, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságát, a Miskolci Nemzeti Színházat, a Művészetek házát, a városházát, megyeházát, a Fráter György Katolikus Gimnázumot, a bíróságot, a városi rendőrkapitányságot közelíti meg a vonal-írja a minap.hu