boon .hu Öt év ülő börtön az ongai polgármesternek. Madzin megmagyarázza

A Gergely Zsolt volt

fideszeses közgyűlési alelnök megvesztegetésével vádolt két vállalkozó és harmadik társuk a ügyészség álláspontja szerint egy másik korrupciós ügyben is érintett volt – a vádirat szerint egy Onga külterületén megvásárolt ingatlan művelési ágának megváltoztatásáért cserébe Madzin Tibor ongai – Fidesz-támogatással választást nyert független – polgármesternek két részletben 500-500 ezer forintot adtak át.  Az ítéletében Madzin Tibort is elmarasztalta a bíróság: öt év letöltendő szabadságvesztésre, öt év közügyektől eltiltásra, valamint nyolcszázezer forint értékben vagyonelkobzásra ítélte.
 Elmondása szerint nem követett el bűncselekményt, és a vád által beterjesztett bizonyítékok rá nézve nem lehetnek terhelőek. Egy lehallgatott telefonbeszélgetést említett, melyet az ügyben szintén vádlottként szereplő vállalkozók között zajlott le, s melyeket egy egészen más ügyben – kábítószerrel visszaélés – kiadott engedély alapján rögzített a hatóság. 

 

Sokallja a büntetést

Mint Madzin Tibor elmondta, őt azzal vádolták meg, hogy azért kért és fogadott el anyagi előnyt, a képviselő-testületre nyomást gyakorolva elérje a vállalkozók által megvásárolt ingatlan ipari területté nyilvánítását. Ezért átvett félmillió, majd háromszázezer forintot, kétszázezret pedig azután kapott volna meg, hogy a vállalkozók az építési engedélyek birtokába jutnak – az eljárás megindulásáig az építési engedélyt nem adták ki. „Senkitől, semmilyen pénzt nem vettem át, a terhemre rótt bűncselekményt nem követtem el, ezért fellebbezek az ítélet ellen”, mondta, majd kifejtette: ha tényleg bűnös lenne, akkor is indokolatlanul súlyosnak találná az ítéletet, mert olyan ügyekben, amikor konkrét tettenérés történt, két és fél évet kapott az érintett polgármester, ellene pedig semmilyen bizonyíték nincs a lehallgatott telefonbeszélgetésen kívül, amit – mivel más célból rögzítették – eleve ki kellett volna zárni a bizonyítékok közül-írja a boon .hu