Valószínűleg a Borsod megyei Lénárddarócon folytatódott volna a cigányok elleni támadássorozat, ha a kommandósok nem fogják el a halálbrigád tagjait 2008 augusztusában.

A Hírszerző internetes portál birtokába jutott rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyvek szerint a banda vezetőjének tartott Kiss Árpád számítógépén meg is találták a Lénárddarócon készült fotókat.

A nyomozati iratokból az is kiderül, hogy Kiss a Dunántúlon is tervezett akciót a romák ellen. A cigányok után olyan politikusok lettek volna a célpontok, akiket a vádlottak bűnözőknek tartottak. Kiss Árpád elsőként Kisléta akkori polgármesterét likvidálta volna. A tervezett merényletről állítólag Csontos István beszélte le, mert a volt szerződéses katona megvalósíthatatlannak tartotta a polgármester elleni támadást.

Többen még szabadlábon

Egy különösen védett tanú buktatta le a romagyilkosságok elkövetőit, a Blikk birtokába jutott iratok pedig azt támasztják alá, hogy nemcsak négy támadó volt, a halálbrigád több tagja is szabadlábon van még. A lap úgy tudja, a védett tanú arról beszélt a nyomozóknak, hogy a romák támadói egy fekete Volkswagen Toureggel járnak és a csoporthoz köze van Csontos István egykori koszovói békefenntartónak is. Az újság szerint több olyan nyom is van, amely azt erősíti, hogy az elkövetők négynél többen voltak. A hívásinformációk szerint ugyanis a tiszalöki gyilkosság idején használt mobiltelefonok egymástól 20 kilométerre voltak, vagyis Kiss Árpád, Kiss István és Csontos István nem lehettek ugyanott. A vádirat szerint viszont ebben az időpontban a három vádlott egy ezüstszínű Opellel éppen a helyszín felé tartott.

hírTV