Stolh András a parkettás börtönben?

Stohl András nagy valószínűséggel a kecskeméti „parkettás börtönbe” kerül, ami valóságos szanatórium. Stadler József korábban szintén itt töltötte büntetését. „Engem a környéken mindenki ismert, ha megláttak az emberek, odarohantak. Ezért jó ideig nem tudtam szabadon jönni-menni onnan” – magyarázta. „De jók a körülmények, egymaga van az ember, nem zaklatják. Szinte bármit be lehet vinni a cellába, de ha hibázol, ha megszeged a szabályokat, azonnal átszállítanak máshová”. Stohlnak jobb helye lesz itt, mint bárhol véli Stadler: „ha kijár dolgozni, akkor is szigorú szabályokat kell betartania. A munkáltatójával tarthatja a kapcsolatot, de másokkal nem állhat le beszélgetni. Ha a színházban kapna szerepeket, az neki és a színháznak is nagyon jó lenne. Biztos telt házzal mennének a darabok. Külön engedélyekkel még késő este, az előadás után is ráérne visszamenni. Ráadásul az sem kell, hogy őr kísérje. Ha közben lefalcolna, akkor a kedvezményeit elveszik, s átkerül egy rosszabb helyre. Mert itt lehetőség van engedéllyel arra is, hogy huszonnégy vagy negyvennyolc órát otthon töltsön az ember hétvégén. Ha az enyhébb végrehajtási szabályok vonatkoznak rá, nagyon nagy szerencséje lenne itt Kecskeméten. Ha meg nem talál munkát, akkor jöhet mellém eladónak. Meg a rendezvényeimre sztárvendégnek. Nagyon jó műsorokat hoznánk össze!”

Minden elítélt álma, hogy a kecskeméti „parkettás börtönben” tölthesse le a büntetését. Stohl Andrásnak meg is lesz rá az esélye, hogy a kivételezettek közé kerüljön, igaz, a szanatóriumi elhelyezés még neki sem jár automatikusan. Amennyiben a színész- műsorvezetőt a másodfok is jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítéli, valószínűleg Budapesten, a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetbe kell bevonulnia. Mint első bűntényesnek, arra jó esélye van, hogy börtönfokozatról fogházra csökkentse a bíróság a büntetését. Ha magatartásával elégedettek lesznek, akkor Stohl három hónap elteltével kérvényezheti, hogy a kecskeméti „szanatóriumban” tölthesse le büntetése többi részét. Ha viszont börtönnel sújtják jogerősen, erre csak hat hónap múltán kerülhet sor.

A kecskeméti „parkettás börtönbe” többnyire azok kerülnek, akik vétlen bűncselekményt követnek el. Közéjük tartoznak a közlekedési baleset miatt elítéltek is.

atv.hu / bors