Hétfőn napközben északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, megvastagszik a felhőzet, és kezdetben csak a Dunántúlon, majd a középső területeken is egyre többfelé alakulnak ki záporok, néhol akár kisebb jégesővel kísért zivatarok, a front mentén ugyanis erős összeáramlási zóna várható, írta Kurunczi Rita, az idokep.hu meteorológusa.

 

A Dunántúlon az északnyugati szelet zivataroktól függetlenül is viharos, 60-70 km/h – a Bakonyban akár még ezt meghaladó – széllökések kísérhetik. A front előtt még meleg lesz, 20-24 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Éjjel országszerte erősen felhős, borongós lesz az ég, a csapadéksáv egyre inkább kelet felé fog tolódni, kedden reggel már csak a Duna vonalától keletre, valamint a déli megyékben számíthatunk további esőre, záporesőre. Kissé gyengül a nappali felmelegedés, a csúcshőmérsékletek 13-18 fok között várhatóak.

Erős hidegfronti hatásra készülhetünk. Rossz lehet a közérzetünk, heves fejfájás, migrén törhet ránk. Ízületi és görcsös panaszaink is erősödhetnek.