Az eredeti köztársasági elnöktől csak helyesírásában különböző imposztor garázdálkodik hazánkban, erősítette meg a KEH vasárnap reggel.

„A dublőr tavaly szerptemberben a Paprika csárdában bukkant fel, és hagyott hátra lejárató üzenetet, kifigurázva a köztársasági elnök Úrat.” – mondta el a KEH szóvivője Schmitt Aladár Pál Gergely Pál, a köztársasági elnök nemrokona. A hasonmás egyébként megszólalásig, pontosabban első írásig, hasonlít Schmittre, de a helyesírása sokkal rosszabb.

Jelenleg vizsgálják, hogy az ál-Schmitt hol bukkanhatott még fel. „Hasonló az ügy Kiss Ernő dandártábornok úr hasonmásáéhoz, aki viszont vizelési szokásaiban tért el a dandártábornok úrtól. A hasonlóságra alapozó elkövetési módok miatt azonban nem kizárható, hogy ugyanazon elkövetőről van szó.” – tette zárójelbe a logika szabályait Pintér Sándor belügyminiszter.

Egyre több a hasonmást leleplező bizonyíték érkezik szerkesztőségünkbe is, például egy tölgy képe a Normafáról, amibe egy szív van belevésve, „It jártam, Schmitt Pál, álamfő” szöveggel, vagy egy grafiti a Filatori gát HÉV megállótól „Ki a kiráj, Schmitt Pál!” taggel.

A rendőrség nagy erőkkel, általános iskolai magyartanárok bevonásával nyomoz. Az viszont kizárt, hogy magát az elnököt vessék alá helyesírás tesztnek.