A boon.hu újságírója megtalálta azt a férfit akit kis híján megöltek a perecesi cigányok mert rámert szólni egy gyerekre, hogy viselkedjen rendesen a 6-os buszon. A lap nem írja, hogy cigányokról van szó, de más forrásból megerősítették ezt. A férfi így emlékezik a történtekre. „Másodperceken belül legalább huszonöten rohantak elő a házakból, legelőször a gyerek apja rohant fel a buszra, és ököllel azonnal orrba vágott, de mind a három ajtón áramlottak felfelé a rokonok, felnőttek, gyerekek vegyesen, az ütések csak úgy záporoztak rám minden irányból.”

Mire a rendőrök négy mikrobusszal megérkeztek, három-négy támadó hullám is átsöpört a férfin, aki azt mondta, miden áron le akarták rángatni a buszról, de foggal-körömmel kapaszkodott, mert attól tartott, hogy odalenn, ahol sokkal többen hozzáfértek volna, halálra rugdossák.

A férfit végül a mentő vitte el, orrcsont-törést, szemsérüléseket és zúzódásokat szenvedett. A rendőrség végül három személyt – a rágózó srác apját, anyját, nagyanyját – bűnügyi őrizetbe vette. Az ügy egyszerű megítélésűnek látszott, ezért döntött úgy a rendőrség, hogy bíróság elé állítással, gyorsított eljárásban zárja le, ám a kihallgatások során kiderült, hogy újabb személyek – köztük gyermek- és fiatalkorúak – is benne lehettek a támadásban, akiket még ki kell hallgatni-írja a boon.hu