Meztelenül rendel az állítólagos pszichológusnő

(A terapeuta. Majdnem meztelen)Sarah White jó érzékkel ismerte fel, hogy a telített New York-i pszichoterápiás piacon újat kell mutatnia ahhoz, hogy nevét egyáltalán megjegyezzék. Az interneten hirdetett rendhagyó módszerre pedig már a szakma is felfigyelt, igaz, egyelőre mosolyognak rajta.

A terapeuta. Majdnem meztelen

Az elsősorban férfiaknak szánt meztelen terápia lényege, hogy a foglalkozáson a lélekbúvár meztelenre vetkőzik, de attól sem riad vissza, hogy páciense is megszabaduljon ruháitól. Ugyanis minden attól függ, miről állapodnak meg előzetesen. Kezdésként webkamerás, később személyesen is folytatható a terápia, 100-150 dollárba (körülbelül 20-30 ezer forint) kerül, ami a New York-i árakat nézve olcsónak számít.

White honlapján arra is választ kapunk, mi az alapja az igencsak meghökkentő terápiás módszernek. Mint írja, a meztelenkedés tulajdonképpen Sigmund Freud szabad asszociációs módszerének továbbgondolása. A 21. századi férfinak visszafogottnak és tartózkodónak kell mutatkoznia a mindennapokban, ez pedig elfojtásokat eredményez, s majd ezeket élik ki az interneten. A fiatal nő az ellazulásban, a nyílt beszélgetéssel kíván segíteni a szokatlan módszer révén.

A szakma olyannyira nem veszi komolyan White-ot, hogy módszerét nevezték már interaktív szoftpornónak is. A nőnek – saját bevallása szerint – mintegy harminc állandó páciense van, többnyire egyetemisták, illetve középkorú férfiak.