Titokzatos meghívót küldött a Vodafone egy február 28-án várható sajtótájékoztatóra, egyetlen szóval sem említve a bejelentés részleteit, de sajnos a HWSW.hu lelőtte a poént . A teches hírportál megírta, hogy a mobilszolgáltató megint magához csábított egy márkát, márciustól a TV2 márkanéven is kapható lesz a netszolgáltatása. A TV2-től úgy tudjuk, hogy a SIM-kártyákat a Tescóban lehet majd megvásárolni.

A TV2 díjcsomagjai egyelőre nem ismertek, de a kereskedelmi partner alapján valószínűsíthető, hogy fapados szolgáltatás lesz. A megállapodás részleteit nem kötötték az orrunkra, de úgy tudjuk a mobilcég kedvezőbb hirdetési feltételeket is kap a tévécsatornától. A Vodafone így sok százezer embert ér el, és talán nagyobb sikerrel növelheti előfizetőinek a számát, mint a Postafonnal, amelyre a HWSW szerint nagyjából tízezren fizettek elő, noha ennek a sokszorosa volt a cél.

Az viszont kevésbé érthető, hogy a TV2 mit vár a mobilnettől. Nincsenek saját boltjaik, tehát a bevétel egy részét a kereskedőnél kell hagyniuk. Úgy tudjuk, hogy a csomagban nincs hangszolgáltatás, tehát nem tudnak ingyen hívást biztosítani bizonyos műsorokhoz, ami esetleg még vonzó is lehet a fanatikus tévénézők szemében. Ha nincs telefonálás, akkor valószínűleg mobilokat sem árulnak, és nehezebben tudnak prémium szolgáltatásokat kapcsolni az előfizetéshez-írja az index.hu