Feszültségek a miskolci Fideszben, lázadásokat hozó élelmiszerár-robbanás, magán-nyugdíjpénztári teendők, offshore-halál, háborúzó Fornetti-cégek , az Apple dizájnforradalma, visszatetsző monopolhelyzet a magyar fordítási piacon és takarékon lévő influenzajárvány-kezelés – sok más mellett ezekkel a témákkal foglalkozik a mától kapható HVG.

Csütörtöktől kapható a friss HVG az újságárusoknál. A lap címlapsztorija ezúttal a globális élelmiszerár-robbanás, amely lázadásokkal és uralmi rendszerek bukásával fenyeget. A friss lapszám olvasói bepillantást nyerhetnek a miskolci Fideszen belüli feszültségekbe, megismerhetnek egy fordítási piacon működő különös monopóliumot, és a 2010-es bűnügyi statisztikákat is és értesülhetnek a birkózó szakszövetségen belül egy 90 millió forintos tétel miatt folyó vizsgálatról.

Hogyan lehetséges, hogy idén sokkal több az influenzás beteg, mint tavaly? Milyen elszámolási vita zajlik a Diótörő-film körül? Miért esett egymás torkának a Fornetti két cége? Hová kerülnek az iszapkatasztrófa adományai? Milyen bonyodalmakat okozhat 180 épület műemlékké nyilvánítása? Milyen furcsaságok vannak a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatában? Mi akadályozza az adóamnesztiát? Milyen „hálószobatitkokat” őriz György István főpolgármester-helyettes és Tarlós István? Mitévők legyenek most a magán-nyugdíjpénztári tagok? A választ minderre megtalálja a HVG-ben.

Ahogyan arra is, hogy mi vár Egyiptomra Mubarak után és kicsoda a Huffington Post eladásával 315 millió dolláros üzletet nyélbe ütő Arianna Huffington valamint hogy miként vetnek véget Berlinben a házfoglalásnak.

A lap beszámol a Nokia kapitulálásáról, legfőbb konkurense, az Apple dizájnforradalmáról és azt is megtudhatja belőle, végeredményben mik is azok a dizájnerdrogok.

A Cégvilág hírei között újabb Somody-cégről, a Mahartnál kikötő Fidesz-alapítóról, ingatlantanácsadó ex-kancelláriaminiszterről és zűrös Vasas-tulajról olvashatnak.