Felmondott D. Tóth Kriszta az MTV-nél

Az Index úgy tudja, hogy távozik a köztévétől a félnyolcas Híradó egyik műsorvezetője. D. Tóth Kriszta 2002-ben az RTL Klubtól került az MTV-hez, majd 2004-2007 között a köztévé brüsszeli tudósítója volt. Az utóbbi négy évben a Híradó műsorvezetőjeként dolgozott.

D. Tóth Kriszta megkeresésünkre nem kívánt nyilatkozni az ügyről, és az MTV sajtóosztályától sem kaptunk egyelőre hivatalos megerősítést.

A műsorvezető távozásának oka egyelőre nem ismert. Úgy tudjuk, hogy a híradós sem jött ki jól az Echo TV-től érkezett és tavaly májusban kinevezett Élő Gábor hírigazgatóval. Élő szakmai igazgatása alatt ugyanis a köztévé hírműsorai egyoldalúvá váltak, a kormányoldal sokkal több teret kap.

D. Tóth Kriszta felmondása ugyanakkor összefügghet azzal is, hogy Nagylánykönyv címmel új gyerekregényre készül. A műsorvezető kislánya születése óta saját rovatot vezetett a Nők Lapjában, ami éppen a múlt héten ért véget. 2009-ben sikeres gyerekkönyvet is kiadott Lola mesék címmel, a belőle készült rajzfilmsorozatot az MTV sugározta.