A Magyar Államvasutaknál is kísérleteznek azzal, hogy elérhetővé tegyék az utasok számára az internetet: várhatóan már az idén forgalomba áll majd tíz darab erre alkalmas intercitykocsi, amelyek a Budapest-Miskolc és a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vonalon közlekednek majd.  A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a mobilszolgáltatók elsősorban a nagyobb autóutakra, városokra koncentrálva fejlesztették hálózataikat, a vasútvonalakon a mobilinternetes térerő általában alacsony.

Ennek érdekében ahhoz, hogy a szolgáltatást ne csak a nagyobb településeken való áthaladás alatt lehessen használni, a MÁV személyfuvarozással foglalkozó leányvállalata a szükséges infrastruktúra kiépítésére külön megállapodásra készül egy hazai szolgáltatóval. Egyelőre a rendszer üzleti modelljét sem dolgozták ki, így azt sem tudni, hogy a szolgáltatást ingyen vagy díj ellenében vehetik majd igénybe az utasok. Egy vasúti szerelvény internetképessé tétele sokkal bonyolultabb feladat az autóbuszokénál, ami kocsinként több százezer forintba is kerülhet. A hosszú szerelvények belsejében ugyanis belső antennákat is fel kell szerelni, a jóval nagyobb utaslétszám miatt pedig egyetlen hagyományos mobilnetes kapcsolat nem is elegendő egy-egy járat kiszolgálására.

A vasúti társaságnál tervezik még az intercitykocsik ülései mellett lévő konnektorok számának növelését is, de ez is komoly és drága műszaki beavatkozást igényel. Jelenleg a külföldre közlekedő railjetszerelvényeken, illetve a legtöbb első osztályú intercitykocsiban, valamint a harmadik generációs kupék mindegyikében tudják tölteni az utazók a mobiltelefonjaikat és a laptopjaikat.