Legalább 3-4 írás fórumain vitáznak az Északhirnökön a miskolci Fideszről, mióta új elnöke van Molnár Attila személyében. Csupa indulatos, érzelmektől átfűtött hozzászólás. A lényegről semmi.
A hazai, de a nemzetközi gyakorlatban is példa nélküli, hogy egy kormánypárt ne az első emberét tegye közjogi pozícióba (lsd. Orbán Viktor) vagy fordítva, ha nyernek, ne az első közjogi pozíciós legyen a párt első embere (lsd. MSZP, Gyurcsány Ferenc, 2004).
Itt nem ez történt, ezért a vita és ez döntően a Fidesz jelenlegi támogatói között folyik!
Molnár Attila, ismerve a Fidesz káder-kiválasztási menetét, nem volt alkalmas országgyűlési képviselőnek, nem találtatott megfelelőnek az önkormányzati képviselők közé sem.
Már a közjogi helyzetben lévő nyertesek juttattak neki egy külsős bizottsági tagságot és egy másodrendű cégvezetői helyett (ne feledjük az AVE nem a városé!).
De a Fidesz-bázis a kormányzás, városirányítás csapnivaló színvonala miatt lázong, ezért dacból megválasztották Molnár Attilát. Csakhogy mit tehet: „irodájából” irányítja az országgyűlési képviselőket és a polgármestert vagy megpróbálja a „borzalmas” tagsággal elhitetni, hogy az országgyűlési képviselők és a polgármester az adott körülmények között ennyire képesek, és várni kell a csodát.
Mindkét magatartás eredménye számára a bukás.
Nos, ezért forrnak az indulatok és nem a személyisége okán.
név éás cím a szerkesztőségben