Újabb véres összecsapások törtek ki az egyiptomi fővárosban. A BBC szerint hárman, más hírügynökségi jelentések szerint viszont négyen haltak meg, amikor a Tahrír téren kormánypárti tüntetők rálőttek az ellenzéki tüntetőkre. További 13 személy megsebesült.
Szemtanúk arról számoltak be, hogy az Október nevű híd felől jöttek a lövések, több mint egy órán keresztül folyt a lövöldözés. A hadsereg először nem avatkozott a két tábor összecsapásaiba, később páncélozott katonai járművekkel a demonstrálók közé hajtottak.
A kormányellenes demonstrálók a kijárási tilalom ellenére már tizedik napja követelik Hoszni Mubarak elnök lemondását. Tisztességes választásokat, illetve gazdasági és politikai reformokat akarnak.
A 30 éve hatalmon lévő államfő tegnap azt közölte, kitölti szeptemberig tartó mandátumát, de nem indul a következő egyiptomi elnökválasztáson. A tüntetések kezdete óta az ENSZ becslései szerint több mint 300-an haltak meg az utcai harcokban Egyiptomban.
Az amerikai kormány felszólította az egyiptomi vezetést, hogy vessen véget az utcai összecsapások provokálásának. Ezt a Fehér Ház szóvivője közölte, azokra az értesülésekre reagálva, hogy a hatóságok civil ruhás rendőrök segítségével robbantották ki az utcai harcokat.
Az Egyesült Államok külügyminisztériuma arra figyelmeztette a még az észak-afrikai országban tartózkodó állampolgáraikat, hogy azonnal hagyják el Egyiptomot. A washingtoni kormányzat ma már nem indít járatokat az amerikaiak kimentésére.