Szerdán újabb üzemanyagár-emelés jön, a Mol bruttó 3 forinttal emeli a benzin és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát, így az üzemanyagárak a héten újabb csúcsra futnak. Az áremelkedésnek még aligha szakad vége.

Nincs megállás az üzemanyagár-emelkedésben, szinte hetente dönt új történelmi csúcsot a benzin ára, így lesz ez ezen a héten is. Szerdán (nulla órától 3 forinttal emeli a Mol a benzin és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi listaárát – tudta meg a Portfolio.hu. Az áremelés hátterében vélhetően a benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésárában történt emelkedés áll. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 349,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 341,9 forintért adja majd.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű árváltozással szembesülnek majd a benzin esetében szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 366-367, a gázolajat pedig átlagosan 358-359 forint környékén tankolhatjuk literenként, de az egyes kutak árai között 30 forintos eltérést is tapasztalhatnak az autósok.