Budapest – Rokonok a kormányzatban. Pálffy István volt híradós műsorvezető, jelenlegi KDNP-s országgyűlési képviselő feleségét, Tóth Juditot foglalkoztatja kommunikációs és marketingmunkatársként a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) egyik háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet – tudta meg a Blikk.

Kontrát Károly belügyi államtitkár lánya a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgozik, Schmitt Pál államfő unokaöccse, Schmitt Pál Péter a Miniszterelnökségen. Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének lánya a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz került. A miniszterelnök, Orbán Viktor családja is helyzetbe került: unokatestvére Vitézy Zsófia a NEFMI sajtófőnöke, az ő féltestvére, Vitézy Dávid pedig a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója lett.

A legnagyobb visszhangot kiváltó ügyet éppen a Blikk tárta a nyilvánosság elé, amikor megírtuk: egy olyan cégcsoport kapott pályáztatás nélkül 10 milliós megbízást sajtófigyelésre és -elemzésre a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM), ahol korábban Navracsics Tibor tárcavezető unokaöccse és felesége is dolgozott. A tárca cikkünk után azt közölte: 2011-re nem hosszabbították meg a napi 82 ezer forintért dolgozó cég megbízását.

Blikk-összeállítás