A legegyszerűbb diéta

Két dolgot igyekezz elkerülni: a finomított lisztet és a hozzáadott cukrot. Ennyi. És bár egyszerű megoldás, azért érdemes tudni, mi mindenben van cukor és fehér liszt. Annyit tegyél meg, hogy innentől elolvasod mindennek az összetevőit, mielőtt megennéd, vagy megvennéd. És egy hónapig próbálj meg semmi olyat nem enni, amiben cukor van, vagy fehér liszt – aztán nézd meg, hogy érzed magad.

Miben van hozzáadott cukor? Szinte mindenben, ami nem gyümölcs és édes. A fruktózzal édesített termékek is ide tartoznak: a fruktóz, az nem gyümölcs. Belőle van, de nem ugyanúgy viselkedik. Ha nagyon szeretnél édesíteni, használj sztíviát, az teljesen természetes, és nincs cukortartalma.

A liszt pedig… nem valami úri muri ez. A fehér lisztből, mire lebomlik, végül ugyanúgy cukor lesz, ezért nem célszerű fogyasztani. Egy zsömlében nincs semmilyen tápanyag (hacsak nem otthon sütötted teljes gabonákból), mégis képes a belőle keletkezett felesleges cukor zsírpárnaként elraktározódni a szervezetedben.

De ne aggódj, ne is erre gondolj! Egyszerűen csak ne egyél cukrot és lisztet. Így kényeztetheted a tested mindenféle friss és tápanyagdús étellel, nem kell a kalóriákat számolgatnod, és semmiképpen nem kell aggódnod a diéta miatt.

Csak képzeld el, milyen az, amikor neked nincs szükséged fogyókúrára, hanem csak azért eszel, hogy tápláld magad.