A Köztársasági Elnöki Hivatal nevében keres helyesírás-ellenőrző korrektort egy ismeretlen az Expressz hirdetési újság internetes oldalán. A hirdetés szerint a jelentkező kiváló helyesírással és széles körű olvasottsággal bírjon, feladata pedig „különféle szövegek helyesírásának megfelelő színvonalú ellenőrzése” lenne, amelyek közt beszédek, sajtóközlemények és hosszabb, „akár 50-100 oldalas beadványok” is lehetnek. A hirdetés szerint fontos követelmény a diszkréció is.

Cserében az ismeretlen hirdető „Budapest I. kerületben szép, tágas, hosszan bejárható, magas presztízsű irodakomplexumot, tisztességes – de nem pofátlan – fizetést és remek munkahelyi hangulatot, jó kedélyű vezetőt” kínál. A hirdetéshez csatolt képen a hivatalnak otthont adó Sándor-palota látható. A hirdetés szövege hemzseg a helyesírási hibáktól.

A hirdetés valószínűleg fricska, erre utal a kapcsolattartó megadott e-mail címe. A hirdető feltehetően azon gúnyolódik, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök újévi beszédének leirata több súlyos helyesírási hibával jelent meg január 1-jén a hivatal honlapján.