A minap.hu ennek részleteivel kapcsolatban kereste fel Orosz Gábor városházi szóvivőt, aki elmondta, hogy minden korábbi főosztályvezetőnek és osztályvezetőnek ajánlottak munkát az új rendszerben is, amit többen elfogadtak, viszont olyan is volt, aki nem.

Ami biztos, a december 30-i kinevezéseket követően csupán két főosztály vezetője nem változott: A Polgármesteri Kabinetet továbbra is Pintér Zoltán, a Hatósági Főosztályt pedig ezután is Csiszárné dr. Sajgó Erika vezeti. Az újonnan létrejött Humán főosztályt Kiss Gábor vezeti, a Gazdálkodási Főosztályt Farkasné Hadházi Ildikó és a szintén főosztálynak számító Jegyzői Kabinetet pedig Vargáné dr. Pápai Ildikó irányítja majd.

A Főépítészi, Városfejlesztési és Rendezési Osztályt Szőke László, a Kulturális Osztályt Kákóczki András, a Stratégiai Osztályt Lengyel Zsolt, a Jogi és Önkormányzati Osztályt dr. Adámyné Soltész Ildikó, az Ellenőrzési Osztályt Vargáné Jáborcsik Mária, a Pénzügyi és Költségvetési Osztályt Demeterné Juhász Katalin, a Vagyongazdálkodási, Számviteli és Kontrolling Osztályt Heinemanné Borbély Mária vezeti a jövőben. A Humánpolitikai csoport új vezetője Molnárné Palotai Marianna lett.

Vannak olyan főosztályok is, amik az új struktúrában osztályokként működnek tovább. Ilyen az Ellátási Osztály, melyet osztályvezetőként ugyan, de továbbra is Demeter Attila vezet. Szintén főosztályvezetőből lett osztályvezető Vargha Tibor az Építési és Környezetvédelmi Osztály élén és Jirkovszkyné Szép Mária az Egészségügyi és Szociális Osztály élén. Dr. Miskolci Róbert nem osztályvezetőként, hanem annak helyetteseként dolgozik a jövőben a Egészségügyi és Szociális Osztályon, valamint Csizmadia János osztályvezető helyett csoportvezetői rangban végzi munkáját az Építési és Környezetvédelmi Osztályon-írja a miskolci önkormányzat lapja