Kilencsoros mobillelátó. 1500 nézőt várnak a miskolci Volvo-kupára

(A város korábbi polgármestere Káli Sándor megnyitja az uszodát)Nagy érdeklődésre számítanak a miskolci szervezők, ezért kilencsoros mobillelátót is felállítanak majd a február végén sorra kerülő férfi vízilabda Volvo-kupára, melyen a kanadai, a német és az ausztrál nemzeti csapat lesz a magyar válogatott ellenfele.

Az esemény keddi, miskolci sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a bővítésnek köszönhetően a helyszínen több mint 1500 szurkoló nézheti majd meg február 23. és 25. között a napi két mérkőzést. A nemzetközi torna külön érdekessége lesz, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány a róla elnevezett uszodában irányíthatja majd tanítványait.

A Volvo-kupát mindig vidéken, s mindig más városban rendezik meg. Miskolcot megelőzően Debrecen, Eger, Kecskemét és Hódmezővásárhely vállalkozott a házigazda szerepkörére. Kriza Ákos polgármester elmondta, nagy öröm a számukra, hogy az első születésnapján túljutó uszodában ilyen rangos viadalt rendezhetnek. A torna szerinte remek lehetőséget kínál az erőfelmérésre, valamint újoncok mélyvízbe dobására is.