Egyre szárazabb, de továbbra is hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe, de hétfőn még a Dunától keletre hideg, nedves légtömeg helyezkedik el, ezért ott sokfelé havazik. A felhők azonban kedd estig felszakadoznak, és egyre nagyobb területen derül ki az ég. A szél már mindenütt gyenge vagy mérsékelt lesz, a hidegfronti hatás megszűnik – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Keddre virradóra változékonyan felhős lesz az ég, helyenként ködfoltok képződhetnek. Hideg lesz, -7 és -13 °C közé hűl az idő, de a vastag hóval borított tájakon ennél is alacsonyabb lehet a hőmérséklet. Északkeleten, keleten valószínű hózápor, kisebb havazás. A délutáni órákban mindössze -1, -6°C közötti hőmérsékletek valószínűek.

A koponyeg.hu szerint szerdán és csütörtökön a felszakadozó felhőzet nyomán sok napsütésre számíthatunk – emiatt viszont friss, nagyon fagyos időre van kilátás. Elszórtan egy-egy hózápor tarkíthatja a képet, főleg csütörtöktől számíthatunk az országban többfelé csapadékra.

Szilveszter napján északnyugat felől egyre többfelé várható havazás, délnyugaton havas eső is jöhet. Országszerte akár 8 centi hó hullhat, és megerősödik az északnyugati szél, ebből hófúvások alakulhatnak ki. Marad a fagyos idő, délnyugaton lehet 1 fok körül a maximum. A folytatásban is marad a hideg levegő, bizonytalan mértékű enyhülést a 2011-es év legeleje hozhat – írja az idokep.hu.