Az elmúlt években többször is felmerült a pécsi villamoshálózat kialakításának víziója, de az ötlet szintjénél alig jutott tovább. Most viszont változás következhet be, a pécsi önkormányzat ugyanis elnyert egy uniós finanszírozású alapból több mint 381 millió forintot.

Nagy Csaba alpolgármester elmondta, most megalapozott szakvélemény készülhet arról, gazdaságosan működtethető-e Pécsett villamosközlekedés – azaz érdemes-e egyáltalán belevágni. A szakértők azt is megvizsgálják, milyen vonalakon mehetne villamos, mely városrészeket köthetné össze. Az is fontos kérdés, hogy milyen műszaki átalakítások, csomópont-módosítások szükségesek egy kötöttpályás közlekedés kialakításához. Az önkormányzat sikerrel szerepelt egy másik pályázatával is, itt 368 millió forinthoz jutottak, szintén százszázalékos támogatásként, azaz önrész sem kell. Ebből, mint Nagy Csabától megtudtuk, egy különleges közlekedési csomópont tervezése folyhat le.

A vasúti főpályaudvar közelében létrehoznának egy olyan csomópontot, amelyet a helyi és a távolsági buszok is elérnének, így könnyítve a közlekedést. Ráadásul a vasúti sínek egy részét a föld alá vezetnék, amely a település jelenlegi kettéosztottságát csökkenthetné – hiszen Pécset most gyakorlatilag kettévágják a sínpárok. Ez a program így egyben az egész városszerkezet átalakítására hatással lenne. Az alpolgármester felhívta rá a figyelmet: ha az elkészült tanulmányok igazolják is az elképzelések gazdaságosságát és megvalósíthatóságát, akkor is évek kellenek az előkészítéshez és az építkezéshez. Forrásul a 2013-tól megnyíló új uniós alapok közlekedési fejezetei szolgálhatnának.

A kalkulációk szerint a két program – a villamosrendszer és az új közlekedési csomópont – megvalósításának költsége legalább 75 milliárd forint, de lehet több is. Ez elképesztő nagy összeg, az EKF összes költségének csaknem kétszerese. Ugyanakkor a programokra – akár egyesével – az EU-s alapokból sikerülhet ekkora forrást is szerezni. Miskolc például csaknem 34 milliárdot, Szeged 25 milliárdot szerzett EU-s keretből közlekedésfejlesztésre, villamosberuházásra. Azaz nem reménytelen a terv elindítása, ahogy magyar példák is mutatják.