Az ellene folyó per vége előtt, a bíró szóbeli indokolásakor elhagyta a bíróság épületét Földesi-Szabó László, az Egymásért Alapítvány volt elnöke, ezért a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Hét év börtönre ítélte Földesi-Szabó Lászlót  , az Egymásért Alapítvány volt elnökét csempészet és sikkasztás miatt a Fővárosi Bíróság (FB) szerdán kihirdetett elsőfokú döntésében. Az ellene folyó per vége előtt, a bíró szóbeli indokolásakor elhagyta a bíróság épületét, ezért a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Mikor a bíró észlelte, hogy a vádlott engedély nélkül távozott, kérte az ügyvédet, hogy telefonáljon védencének, de Földesi-Szabó mobilja foglalt volt. Ezután a bíró az FB őrszolgálatától érdeklődött, tőlük kapta a tájékoztatást, hogy a vádlott percekkel korábban elhagyta az épületet. Ekkor a bíró nyomban elrendelte Földesi-Szabó körözését és előzetes letartóztatását, mert – mint mondta – a „tette magáért beszél”, továbbá az első fokon kiszabott hétéves szabadságvesztés is indokolttá teszi fogva tartását.

Az egykori rendőr ezredes egyik vádlott társa öt évet kapott, egy másikat három évre ítélt, négy további vádlottat ugyanakkor felmentett a bíróság.