Még idén 330 millió forint értékben vásárolhat menőautót az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a kormány segítsége révén – mondta a szervezet főigazgatója azon a szerdai budapesti ünnepségen, amelyen két új koraszülött-mentőautót adott át alapítványoknak.

Mártai István közlése szerint az idei 330 millió forintos támogatás mellett a jövő évi költségvetésben előirányzott 1,75 milliárddal márciusig mintegy 200 esetkocsi beszerzésére nyílik lehetőség.

A főigazgató hozzátette: az év utolsó heteiben átadják azon eszközök és műszerek utolsó darabjait is, amelyeket állampolgárok és cégek adományaiból vásároltak az OMSZ számára 2010-ben. Az OMSZ alapítványán keresztül beszerzett újraélesztő készülékek, lélegeztető gépek és egyéb, az életmentésben használható eszközök értéke megközelíti a 180 millió forintot.

Mártai István átadta a szaktárcától kapott 32 millió forint, valamint az OMSZ Alapítvány által biztosított 8 millió forint felhasználásával vásárolt és kialakított két speciális mentőautót is a szegedi és a miskolci koraszülöttmentő alapítványnak.