Kollégájának és a Szendrői Rendőrőrs járőreinek köszönheti életét egy 47 éves hídvégardói férfi.

Segítségkérő telefonhívás érkezett az Edelényi Rendőrkapitányság ügyeletére december 21-én az esti órákban.

A bejelentő elmondta, hogy kollégáját a nap folyamán nem sikerült telefonon elérnie, ezért hídvégardói lakásához ment. Azonban hiába csengetett, kopogott senki nem reagált, viszont az ablakon át azt látta, hogy kollégája az ágyon fekszik mozdulatlanul. A rendőrséggel egy időben a a mentősöket is értesítette.

A Szendrői Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre siettek, ahol gyors döntéseket hoztak az életmentés érdekében.

Mivel a lakásba való bejutásra más mód nem volt ezért az udvar felé néző három szárnyú ablak külön álló szárnyát betörték, mivel úgy vélték, hogy a lakásban fekvő férfit így tudják a legkönnyebben megközelíteni.

A betört ablakon keresztül azonnal érződött az erős gázszag, ezért azonnal intézkedtek a lakóház áramtalanítására, illetve a gázcsap elzárására. Ezt követően az egyik járőr bemászott az ablakon, majd a beülőről kulcsra zárt bejárati ajtót kinyitotta.

Ezek után a rendőrök az ágyon mozdulatlanul fekvő 47 éves férfit oldalfekvésbe helyezték, valamint a lakás minden ablakát kinyitották, hogy a gáz szag minél hamarabb kiszivárogjon, illetve a férfit haladéktalanul kivitték a lakásból.

Nem sokkal ezután megérkeztek a mentősök is, akik stabilizálták a férfi állapotát, majd kórházba szállították további vizsgálat és ellátás céljából.

A gázszolgáltató dolgozója a helyszínen azt állapította meg, hogy a fürdőszobában lévő gázmelegítő égéstermékének kivezető csöve hiányzik, így az égéstermék ( szénmonoxid ) a lakás belterületébe szivárog.