Pénteken a változó felhőzet mellett eleinte többfelé némi napsütés is várható, majd nyugat-délnyugat felől erős felhősödés kezdődik. Kezdetben elszórtan lehet hószállingózás, majd estétől a Dunántúl nyugati részén már havazás kezdődik. A Kisalföldön időnként megélénkül a délkeleti szél; délután -3 és -7°C közötti maximumok várhatóak.

Éjjel egyre keletebbre terjed a havazás, szombaton reggelre mindenütt beborul az ég, ekkor már csak a keleti határszélen lehetnek csapadékmentes területek. Másutt havazás várható, a Dunántúlon akár 10-15 cm friss hó is hullhat. Gyenge vagy mérséklet lesz a szél, a hőmérsékletek -6 és -11°C között várhatóak, északkeleten lehet ennél hidegebb, délnyugaton pedig néhány fokkal melegebb. Napközben a csapadékzóna tovább halad kelet felé, eleinte többfelé, a késő délutáni órákban már csak keleten várható további havazás; a Dunántúlon már a felhőzet szakadozása is elkezdődik. Gyenge vagy mérsékelt légmozgás mellett -1 -6°C-ot mérhetünk majd.

Péntek délutántól egy mediterrán ciklon alakítja majd időjárásunknak, szombaton országos havazás várható, hófúvások is előfordulhatnak majd. Hétfőtől valamelyest enyhébb időre van kilátás.

idokep.hu