Országos előrejelzés: felszakadozik, majd délutántól délnyugat felől fokozatosan ismét megnövekszik a felhőzet

(Miskolc a 70-es évek végén)Várható időjárás az ország területére péntek estig: Átmenetileg az ország nagy részén felszakadozik, majd délutántól délnyugat felől fokozatosan ismét megnövekszik a felhőzet . Lesznek napközben is tartósan párás, ködös vidékek. Estig hószállingózás bárhol lehet, majd estétől nyugaton, délnyugaton már intenzívebb havazás kezdődik. A déli, délnyugati szél napközben többfelé megélénkül, a Kisalföldön erős, viharos széllökéseik is lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -7 fok között, a késő esti -6, -11 fok körül alakul.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható havazás, hózápor, majd felszakadozik a felhőzet, és az időszak nagy részén több-kevesebb napsütés is valószínű. Helyenként kisebb havazás, ónos eső, eső előfordulhat.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben -6, -12 fok között, a havas, kevésbé felhős területeken -15 fok körül alakul. Az időszak végén -1, -7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte -1, -6, majd 0, +5 fok között várható.