5-15 centis hólepel boríthatja be az országot szombatra. A kemény fagyok miatt a hó egész hétvégén megmarad, hétfőn viszont már elkezdődhet az olvadás.

Fehérbe borulhat az ország a hétvégére a meteorológiai előrejelzések szerint. Az Időkép és az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint is a pénteken kezdődő havazás szombaton intenzívebbé vállhat, és mert a kemény fagy még vasárnap is kitart, most nem fog elolvadni a frissen hullott hó.

Az Időkép előrejelzése szerint délután az ország délnyugati részén kezdődik a havazás, majd fokozatosan keletre tolódik a csapadékzóna. Szombatra 5-15 centiméter hó lepheti be az országot, a Bakonyban akár 20 centi is lehet.

Az előrejelzések szerint szombaton -17 fok is lehet, és -2 foknál még az ország déli részében sem lesz melegebb.

Vasárnap napközben a legmelegebb -1, a leghidegebb -7 fok lehet, éjszaka -12, -16 fok várható. Hétfőn kicsit enyhül az időjárás, napközben helyenként akár 2 fok is lehet, de éjszaka -6 foknál nem lesz melegebb, Miskolcon -16 fokig is lehülhet a levegő.

A hét karácsonyig hátralevő részében napközben fagypont feletti hőmérséklet várható, így a hó legfeljebb a hegyekben maradhat meg.