A Holcim Zrt. esetleges kivonulásáról, dolgozóinak elbocsátásáról kérdezte a polgármestert.Kérdések Miskolc Polgármesteréhez a közgyűlésen

A miskolci közgyűlés zárt ülése után kérdésekkel, interpellációkkal folytatódott az idei utolsó ülés: Bazin Géza /MSZP/ azt kérdezte, hogy kapnak-e jövőre támogatást a részönkormányzatok.Kovács Józsefné (Fidesz) a Bábonyi bérc környékén tapasztalható állapotokról tájékoztatta a közgyűlést.

Földesi Norbert és Varga Gergő a Fészekrakó-üggyel kapcsolatos javaslatairól és a megindult aláírásgyűjtésről tájékoztatták a polgármestert. Dr. Mokrai Mihály a Holcim Zrt. esetleges kivonulásáról, dolgozóinak elbocsátásáról kérdezte a polgármestert.

Gazdusné Pankucsi Katalin (Fidesz) kérte, hogy a 21-es autóbusz mielőbb ismét járjon a Tiszai pályaudvar felé.

Szóba került egyik képviselő kérdésében a Selyemréti Strand ügye, vagyis hogy, hol tart most a beruházás, mikor kezdődik a fejlesztés.
A polgármester válasza az volt, hogy a közbeszerzési eljárás során kiválasztották a kivitelezőt, de szerződést nem kötöttek vele, mert az előnytelen lett volna a város részére. Ezért ezt újra kell fogalmazzák.
A MÁV-telep sorsával kapcsolatban pedig azt a választ kapta a testület, hogy. a polgármester tárgyalt a MÁV vezetőivel a terület hasznosításáról.

Tompa Sándor /MSZP/ pedig interpellációt nyújtott be, amelyben az alábbi kérdésekre vár választ: Minden rendben van a Miskolc Holding tagvállalatai vezetői kinevezése körül? – kérdezte- mert, mint folytatta: Korózs András, a MIHŐ volt igazgatója bírta a Polgármester úr bizalmát a november 3-i körlevél szerint, november 29-én mégis kirúgták, Börzsei Tibor az MVK Zrt. volt igazgatója, november 24-én a Projektirányító Bizottság elnöke lett a Polgármester úr bizalmából, november 29-én felmentették. Mi történt az eltelt napok alatt, milyen indokok alapján hozta meg döntését a Polgármester úr? Kik befolyásolták döntését? Összeférhetetlenség, álláshalmozás jellemzi a döntéseket,-mondta – Czinkné Sztán Anikó, a Turisztikai Kft, és a Miskolctapolca Fejlesztési Kft, igazgatója is, de szakérő a városházán is. Megszüntette-e az összeférhetetlenséget az igazgatónő aki a Kalandtúra, Észak-projekt Kft. tulajdonosa is. Vizsgálták-e, hogyan fogja a cégeket vezetni, akkor, amikor az egyik cége APEH végrehajtás alatt van? Milyen szakértői szerződéseket kötött a Városháza vagy a Holding az igazgatónővel és cégeivel? Ismeri-e és azonosul-e Polgármester úr Borsos Attila filozófiájával, amit a közlekedési rendszerek működtetése kapcsán és megszüntette-e Borsos úr összeférhetetlenségét, akinek magáncége is van?

Dr. Kriza Ákos, azt válaszolta a képviselőnek, hogy minden rendben van a Holding tagvállalati vezetői kinevezések körül, és Czinkné Sztán Anikóval semmilyen megbízási szerződése nincs a városnak a szakértői feladatokra. A többi kérdésre pedig majd írásban válaszol a polgármester.

A közgyűlés végén a polgármester bejelentette, hogy december 21-én közmeghallgatást tartanak. Jövőre pedig először február 3-án ül össze ismét a testület.

Befejezésképpen dr. Kriza Ákos polgármester és a pártok frakcióvezetői is áldott karácsonyi ünnepet és sikerekben gazdag új évet kívántak Miskolc lakosságának és a képviselőknek.
royalmagazin.hu