Koltai Róbertet is beidézte kihallgatásra a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága, információink szerint a színész-rendezőt a közeljövőben hallgatják meg fia , P. Koltai Gábor adócsalási és magánokirat-hamisítási ügyével kapcsolatban – értesült a Blikk.

Mint arról korábban írtunk, a producer társaival együtt offshore cégek beiktatásával, illetve fiktív számlák felhasználásával 2,3 milliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést. Koltai Róbert és Pogány Judit fiának ügyében négy, 3 dimenziós animációs film számláit is vizsgálják, a gyanú szerint a filmek három producere fiktív számlákkal igazolta az állami támogatás elköltését.

P. Koltai és társai ügyében már június óta nyomoz a hatóság, sőt erről magukat az érintetteket is értesítették. Ennek ellenére a nyomozás eredményei szerint még jóval június után is folytatták P. Koltaiék a visszaéléseket.

P. Koltait és egyik producertársát a múlt héten vették őrizetbe, s bár P. Koltai fellebbezett az előzetes letartóztatás megszüntetéséért, a kérelmét még nem bírálták el. Könnyen lehet, hogy a producer az ünnepeket is rács mögött tölti, hiába hivatkozott a fellebbezésben a közelgő karácsonyra és két kisgyermekére.